zaterdag 2 juli 2016

Calgary Airport

De terugreis van Calgary naar Nederland

Donderdagmorgen zijn we rustig, na de laatste opruiming en het sluiten van de koffers, richting Calgary gereden. Onderweg nog wat te eten en drinken bij Meneer Mc gehaald en waren rond half tien bij het verhuurstation van Cruise Canada.
Het was er nog relatief rustig, zodat het inleveren en controleren van de camper heel vlot verliep. Onze borg werd ook meteen teruggestort en we konden met de klaarstaande taxi's meteen naar de luchthaven van Calgary gebracht worden.

Ook dat was maar een 25$ ritje. Waarna we weliswaar wat te vroeg maar toch echt Canada gingen verlaten. Het was wederom geweldig mooi en imposant geweest, deze reis.
Op de luchthaven, het was net elf uur, troffen we een oudere Deense dame, die maar gebrekkig Engels sprak en duidelijk hulp met haar iPad nodig had. En aangezien ze ons ook op onze iPad zag lezen ed, vroeg ze om hulp.

Eerst was het wat onduidelijk wat ze precies nodig had, maar alras bleek dat ze alleen met een Deens reisgezelschap onderweg was geweest, daags ervoor nog in Banff was (net als wij) en daar te horen had gekregen dat haar man, die op hun boerderij was gebleven, een zware hersenbloeding had gekregen, zodoende moest ze met spoed naar huis. Ze had nieteens een mobieltje of eigen iPad. Die ze had, was haar geleend om te kunnen Skypen met haar dochter of zoon, terwijl ze, net als wij via Zürich, naar huis reisde.

Maar Skypen had ze nog nooit gedaan en een iPad kende ze ook niet ... uiteindelijk haar met onze telefoon naar huis laten bellen. Haar man was ondertussen geopereerd en buiten levensgevaar.
De rest van der reis haar met ons meelaten gaan want ze had duidelijk hulp nodig om alles te vinden.
Tegen half twee konden we dan eindelijk inchecken. En we stonden vooraan in de rij. De koffers werden gewogen alsook de kleine flightcases.

Alles netjes onder de grens dus geen probleem. We kregen 28K en 28J toegewezen .... ik geloof zei ik tegen Marjon, dat is bij de nooduitgang .... ja hoor dat was ook zo .... meer dan een meter beenruimte hadden we !!!
Jammergenoeg was de boel iets vertraagd en vertrok de Airbus van Edelweiss Air pas een dik uur later, pas om 18 uur .....

Enfin, de reis verliep verder prima de verzorging was uitstekend en we waren rond 11 uur Europese tijd in Zürich, daar had de vlucht naar Amsterdam uiteraard ook weer iets vertraging, dus die vertrok pas om 13 uur en samen met de gebruikelijke bagage ophaal/zoekerij waren we pas met de bus van van de Valk rond 16 uur in het Hotel, om onze auto op te halen. Eerst de koffers eringezet, het regende ondertussen pijpenstelen!
Toch nog een happie gegeten. Lekkere kroketten met brood. Die smaakten heerlijk. En daarna teruggereden naar huis .... waar we bijna 3 uur later maar heel vlug naar ons bed zijn gegaan ... Pffffff .... doodmoe, vielen we beiden gelijk in slaap .....