zaterdag 31 mei 2014

Van Banning naar Earp CA gereden via Joshua Tree Park

Hedenochtend via Joshua Tree Park, van Banning naar Earp, gereden.


De gereden route van Banning, via Joshua Tree Park, naar Earp
Het was rond 7 uur toen we hedenochtend op de KOA Camping in Banning, wakker werden.
Het wordt mooi weer vandaag, en nog meer dan dat, het werd behoorlijk, zeg maar, loeiwarm vandaag! Opgestaan en gaan douchen. Lekker! Mooi uitzicht op de bergen.


Zicht door het alkoofraam
Rond 8.30 uur weggereden en rond 10 uur waren we bij het Joshua Tree Visitors Center, waar we een jaarpas voor bijna alle nationale parken kochten. Kosten $80.
Na een koffiepauze in het gezellige café dat erbij was, en een grote muffin erbij (gedeeld!) waren we klaar voor de tocht naar het wandelpunt. We reden met de camper omhoog, toonden onze kersverse pas met ID en mochten doorrijden.

Boven aangekomen, hebben we de tocht door de "Hidden Valley Trail" gelopen, en het werd steeds warmer. De meegenomen flesjes water waren in no time op, zo'n dorst kregen we.
Natuurlijk nog wat mooie foto's gemaakt.







Na anderhalf uur rustig lopen waren we terug bij de camper en konden we verder gaan.




Terug beneden gekomen hebben we nog wat boodschappen gedaan, en zijn toen richting Earp, CA, gereden, waar we na een lange rit van twee uur, over een eindeloos lange, en bijna verlaten, interstate 62, aankwamen.


Brug bij Earp en de Campground
Daar een RV Camp opgezocht, eenvoudig maar schoon en prima voor een overnachting. 20$.



vrijdag 30 mei 2014

Vlucht, Tijdsverschil en Road Bear, begin van onze Camperreis Westkust Amerika Juni 2014

We vertrokken donderdagochtend, 29 mei, met de taxi, die rond acht uur voorstond.
Kwart over negen waren we in Düsseldorf, dus dat ging voorspoedig, en na een kop koffie, zijn we op zoek gegaan naar de incheckbalie, van Air Berlin. Die zou om 10.20 uur opengaan, en we zijn al rond twintig voor tien, in de nog zeer korte rij gaan staan.
Dat loonde zich want op Marjons vraag of er nog raamplaatsen vrij waren, kregen we de laatste twee vrije te pakken! Daarna begon het verplichte wachten weer, want de vlucht vertrok om 13.20 uur.

De douane en de bagagecontrole verliepen daarna voorspoedig, met een kleine uitzondering!
Marjons voeten PIEPTEN !!!
En ja hoor de metalen zooltjes lieten de pieper door de controlehal klinken.
UITTREKKEN en apart op de band leggen, én zitten blijven.
Kon ik zien hoe ik alleen m'n riem weer aankreeg, de losse spullen weer in de tassen en en pasant de tassen van de band ....


Een luchthaven "Selfie"
Enfin, na een tijdje gewacht te hebben in de vertrekhal was het dan zover en konden we boarden. De reis kon echt beginnen. De Primatour was door Marjon en al genomen en de SuperPeps lagen binnen handbereik.


De Airbus van Air Berlin staat al klaar
Nadat er getaxied was en de eerste rare gewaarwordingen zich bij Marjon manifesteerden, zette de Airbus van Air Berlin, tot het opstijgen aan. Als een Porsche werd geaccellereerd, en met iedere kilometer dat de snelheid toenam verkleurde Marjon iets ....
Tijdens het opstijgen zelf hielden we het maar net droog, en duurde het toch wel een uur voordat ze zich weer enigzins hersteld voelde.

De reis verliep voorspoedig, maar wat was dat lang, m'n gekneusde stuitje begon na een paar uur zitten toch wel te protesteren en alras zag je steeds meer mensen gezichten trekken en gaan wandelen, zich uitrekken of gaan slapen. Mij lukte dat jammergenoeg niet.

Om een lang verhaal kort te maken, de landing en het aansluitend taxien was technisch geen probleem,maar dat was voor Marjon teveel, wederom hadden Primatour en Co, niets geholpen, ze werd hardstikke misselijk.

Dus toen moesten we nog door de amerikaanse douane en bagagecontrole.
Edoch wie schetste onze verbazing toen dat redelijk vlug verliep, en we zelfs zo vlug buiten stonden dat de shuttlebus van het Hilton Los Angeles, ons reeds rond half zes (Amerikaanse tijd!) bij de ingang afzette, terwijl het voor ons al bijna half drie s'nachts was, je was helemaal uit je ritme en "Kaput wie Hund"....


Shuttlebus rijdt voor ....
Toch nog wat gaan eten. En toen terug naar het hotel, waar we na een douche rond acht uur, half negen meteen zijn gaan slapen.... nou ja slapen, echt aaneengesloten lukte niet en om zes uur moesten we opstaan want de Road Bear bus zou ons rond 7 - 7.15 uur ophalen, wat gelukkig ook gebeurde. Na een rit van een dik uur waren we bij de RV-verhuurder.




Kregen daar een uitgebreide uitleg van de camper en moesten natuurlijk ook nog diverse papieren in orde maken. Toen de koffers uitgepakt en ingeruimd. Rond 11 uur konden we vertrekken.





Eerst naar een supermarkt, en dat werd een Walmart's in de buurt.
Het verkeer was erg druk en de wegen waren slechter dan het belgische wegennet, pffff wat waren er veel gaten, ribbels, spoorvorming en kuilen!


De gereden route, van Los Angeles, naar Banning
Daarnaast, steeds weer langzaamrijdende files dus opschieten was er niet bij, het was gewoon héél erg druk. Niet leuk rijden als je meteen met zo'n groot en vreemd voertuig op de weg moet, en je moet toch effe de tijd krijgen om aan de amerikaanse verkeersgebruiken, te wennen!


De nieuwe Road Bear Camper die we "meekregen", een 26 Foot Coachman
Omdat we toch vroeger waren als geplanned, zijn we tot Banning, CA gereden, en staan we nu op een KOA campsite. Op de achtergrond klinkt af en toe de toeter van een in de verte passerende trein, echt dat amerikaanse geluid!


Geparkeerde oude ami camper!

dinsdag 27 mei 2014

De koffers, tassen, mappen en zakjes

Tsja en dan ligt de achterkamer helemaal vol met spullen!
En dan denk je, moet en kan dat wel allemaal mee?

"Is dat het?", vraag ik Marjon, en krijg als antwoord: "Nee, ik moet nog wat strijken en opvouwen...." Enfin we zullen wel zien.


En dan is er natuurlijk nog de oude truc .... Met je volle gewicht op de deksel gaan zitten en hopen dat de douane, 'm na controle, ook nog dicht krijgt.

Een mens sleept wat mee .....

Morgen moeten we Doortje nog naar haar logeeradres brengen.
Haar mand(je), de tonnetjes met haar favoriete brokjes, alles staat klaar.


zondag 25 mei 2014

De technische instellingen

Om natuurlijk alles volledig up to date te hebben, werden gisteren en vanochtend, de laptop en de iPad, nog uitgebreid geupdated.
Dat hoort zich makkelijker aan als gedaan, want dat kan met herstarten van windows, popup schermpjes van andere progjes die mee willen eten van de internetruif, weleens een tijdje duren, maar goed, het begint erop te lijken.



Maar gelukkig had ik daar hulp bij .......

vrijdag 23 mei 2014

De laatste loodjes

De tuin moest ook nog gedaan worden, zo vlak voor de vakantie!
De heg geknipt, het gras gemaaid, onkruid gewied en alle rommel natuurlijk afgevoerd worden!
Maar .... Dit jaar heb ik het laten doen.

En kijk maar eens hoe mooi ze de buxus in vorm geknipt hebben.....


donderdag 22 mei 2014

De Landkaarten

Ook zonder Google en consorten, is de route met een goede (Michelin)kaart, in dit geval, heel goed uit te zoeken. Ik had alleen door de schaal van de kaart af en toe een loep nodig ..... of waren het toch mijn ogen, die niet meer zo scherp zien van dichtbij als vroeger ....?


De Westkustregio waar we onze reis maken
Veel info over bijvoorbeeld, Californië, vind je op deze pagina: California
Maar ook is er veel over: UtahNevada en Arizona te vinden/lezen.


Zie hier het ruwe, maanlandschapachtige van Arizona


woensdag 21 mei 2014

Bron van Info

Wat is het internet toch een geweldige, maar beslist ook overweldigende bron van info.
Nu hebben we ondertussen wel genoeg reisverhalen gelezen, info's verwerkt, foto's bekeken en tips genoteerd ... Pfffff ...

Nu nog wat campingreserveringen uitprinten, dan hebben we die ook op papier.
Verder blijkt het heel handig, ellenlange en vuistdikke reisverhalen met info, niet ook uit te printen maar als PDF te "printen" en op de iPad te bewaren, met onderstaande gratis programma, is dat prima te doen.

Zet alle Windows-documenten gratis om naar PDF mt DoPDF

Arches - Moab

dinsdag 20 mei 2014

De Routeboeken

De Routeboeken zijn geprint, Google Maps heeft z'n servers laten snorren en de dagelijks geplande routes zijn berekend ... 


Routeverloop van Los Angeles naar Los Angeles.
Nu nog alle kleinigheden, zoals fototoestel, camera, GPS-Logger, enz, enz opladen. Ongelooflijk wat een mens allemaal aan electronische apparatuur meesleept !



maandag 19 mei 2014

Camperreis Westkust Amerika Juni 2014 - De Voorbereidingen

De voorbereidingen nemen steeds meer vorm aan ... Meer en meer spulletjes worden verzameld, om straks in de koffers gepakt te worden. Dat wordt nog passen en meten.

Nog een dikke week en dan staat taxi Willem uit Heerlen, voor de deur, om ons naar Düsseldorf te brengen ....
USA here we come !!

Vandaag de laatste hand aan het routeboek en, via Google Maps gemaakte routekaarten, gelegd. Uitgeprint en nu nog bundelen.