dinsdag 14 juni 2016

Vancouver Whale Watch

Vandaag hadden we de boottocht met Vancouver Whale Watch, geboekt.
Jammergenoeg regende het vanmorgen weer. Koud was het ook nog.
We hebben dus reeds vroeg onze vakantiekoffers doorzocht op warme kleding.

"wie die Michelinmenkes" gingen we er naartoe. En toen klaarde het op. De zon kwam door. In eerste instantie gingen we kapot omdat we zo warm gekleed waren ....
Rond 11 uur vertrok de boot met zo'n 40 mensen, en alras waren we weer wat blij met die vele laagjes kleding. Een koude vieze wind, blies dwars door je heen, en ondanks het feit dat we binnen zaten, werden, om goede foto's te kunnen maken, de ramen vaak helemaal geopend!
Daar kwam dan een partij koude wind doorheen. Niet te filmen.

Aangezien we beiden de tabletjes tegen "Motion-sickness" genomen hadden, bleef de misselijkheid beperkt to een minimum. Die Zodiacboot met beresterke motoren, ging me toch tekeer.
Geen golf te hoog, geen walvis te ver. Hij meesterde het allemaal.
Maar ondertussen, ook omdat de zee wat ruwer, zeg maar tamelijk ruwer, was, ging de boot af en toe als een rodeopaard tekeer ....

Enfin, na een tweetal uur waren we op de "Spotsight" aanwezig.
Waar de schipper samen met andere schippers de walvissen opzocht, en als ze boven kwamen meevoeren en ons een mooi schouwspel toonden. Ook een groep dolfijnen en wat zonnebadende zeeleeuwen kregen nog te zien.

Daarbij kwam de boot ook wel eens dwars op de golven te liggen, en dan ook nogeens 40 man die allen naar een kant liepen om te kijken .... Om jullie gerust te stellen, hij hing dan wel behoorlijk scheef, maar er was verder niets aan de hand.

Rond 15 uur werd de terugtocht aanvaard en op topspeed waren we rond 16.15 uur weer in het dorp Richmond, ten zuiden van Vancouver, terug.
Nog een happie gegeten en naar Parkcanada RV Park ten zuiden ervan gereden, om te overnachten.

Beiden moe en voldaan, was een mooie en ook vermoeiende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.