vrijdag 10 juni 2016

Woensdag Lake Morraine en Lake Louise

Nog even wat over woensdag vertellen, omdat we toen geen Wifi hadden ....

Op woensdag zijn we reeds op tijd uit Banff vertrokken en richting Lake Morraine en Lake Louise gereden.

Na een dik uur over een mooie route waren we bij Lake Morraine en ondanks de lichte bewolking was het er prachtig. In de buurt ligt ook Lake Louise en daar was het zo mogelijk nog mooier.

De intussen onvermijdelijke hordes Aziatische toeristen lopen je wel af en toe voor de voeten maar dat mag de pret niet drukken. Het is wel wat koeler dan gisteren en ook valt er een sporadisch buitje.

Verder op onze tocht richting Jasper, ligt de Glacier Icefields en de Glacier Skywalk. Een boogvormige constructie over de Glacier, zo'n driehonderd meter hoog, en je raad het al, met een dikke glazen, dus doorzichtige vloer .....!!!!

Da's is wat Marjon absoluut, en ik absoluut niet wilde bewandelen ...
Maar goed, twee kaartjes gekocht en met de bus wordt je er dan naartoe gebracht. Daar aangekomen liepen we eerst langs de afgrond er naartoe, dat vond ik al GEWELDIG... Om aangekomen bij de Skywalk het glazen pad te betreden.

Ohne Mich ... ik heb Marjon dus mooi gadegeslagen en kreeg meer buikpijn dan zij had. Maar goed dat hebben we ook weer doorstaan.

Intussen is Jasper nog maar zo'n 100km verwijderd. Dus doorgereden naar de enorm grote, mooi gelegen National Park Campground Whistlers (781 plaatsen) mooi plaatsen midden in het bos, en nu wat eten en vroeg naar bed.

Morgen gaan we Jasper en omgeving bekijken en blijven we tot vrijdagmorgen hier.




Verstuurd vanaf mijn iPad2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.