zondag 30 april 2017

Grand Canyon Camper Village

Vanaf Williams is het nog bijna 60 mijl. En nadat we bij beide Campgrounds bij de Grand Canyon geweest waren, ze waren beide FULL .... Toen maar iets teruggereden, en op Camper Village een plaatsje gevonden. Voordeel is dat we van hieruit met de gratis Tusayan Route Shuttle Bus, naar en van het Visitor Center van de Grand Canyon kunnen rijden. Hij gaat de hele dag. Zelf rijden hoeven we dus morgen niet, en ter plaatse gaan ook nog veel bussen naar de andere bezienswaardigheden.

Vanmiddag wordt dus wat geluierd en de was gedaan. Hier hebben ze een mooie Laundry, dus daar maken we graag gebruik van. Marjon heeft al alles uitgesorteerd en nadat ik een lading Quarters (kwartjes) had verzameld kon het feest beginnen.

Williams, old town Road ....

De Campground vroeg verlaten. Nog een laatste foto van het riviertje langs de weg, genomen. En verder noordwaarts gereden.

Nadat we de vreselijk slechte autoweg van Flagstaff naar Williams achter de kiezen hadden .... Getankt en meteen de propaan aangevuld. Daarna zijn we in Williams nog wat door het oude stadsgedeelte gewandeld. Heel leuk en nog lekker rustig deze ochtend. Mooie winkels die uiteraard erg toeristisch ingesteld zijn, maar desondanks de moeite waard om te bezichtigen en uiteraard wat te kopen.

Sedona, via Williams, naar de Grand Canyon

Vroeg op. Weer koud vanacht. Noordwaarts richting Flagstaff, via de 89A. De weg wordt helemaal vernieuwd, maar nu rijden we over vreselijk slechte stukken. Erg rammelend traject. In Williams stoppen we even voor koffie. Daarna verder nog even door het stadje en dan door naar de Grand Canyon.

zaterdag 29 april 2017

Sedona - Extra Foto's

Sedona - Helikoptervlucht

Omdat we al van meerdere mensen gehoord hadden, dat een helikoptervlucht vanuit Sedona mooier was dan bij de Grand Canyon, waar ze alleen overheen mogen vliegen, hadden we gisteren in de namiddag, nog een 25 minuten durende vlucht, bij Guidance Air, geboekt.

Het was vannacht behoorlijk fris. Je zit hier op 1700-1900 meter hoogte, dus al vroeg wakker, de kachel aan en rond 9 uur waren we al in Sedona. Om half elf moesten we ons melden op de airport van Sedona, dus met de camper op tijd ernaartoe gereden.
Mooi uitgerust bedrijf, met meerdere helikopters. We hadden geluk, we waren de enigen voor deze vlucht. Marjon mocht voorin zitten.

Na een inleidende veiligheidsvideo werden we om 11 uur naar de heli gebracht. Vastgesnoerd in onze stoelen, en daar gingen we ...
De wind viel mee dus het ging meteen redelijk soepel, totdat je in en bij hellingen en canyons kwam te vliegen, daar duwde de thermiek, de heli op en neer en naar rechts en links. We kregen erg veel mooie plekken van bovenaf te zien. En de vergezichten waren ongelooflijk. Tot Jerome kon je kijken, op deze hoogte.

Marjon had haar pillen genomen, ik maar eentje, en ja hoor dat was te weinig, of hij werkte nog niet goed .... De misselijkheid sloeg toe, jammer want dat heeft me de rest van de dag, parten gespeeld. En geluk bij een ongeluk, het trad pas in de laatste 5 minuten van de vlucht op.

Na nog even in Sedona zelf geweest te zijn, zijn we 's middags rustig op de camping gebleven. De zon schijnt lekker door de hoge bomen, en pas na 16 uur verdwijnt de zon achter de hoge rotsformaties, die vlakbij de camping zijn. Nu koelt het af. Morgen gaan we richting Flagstaff, Williams en de Grand Canyon.

vrijdag 28 april 2017

Sedona - Foto's 1

Cottonwood naar Sedona

Weer koel vannacht. Ontbeten, opgeruimd en daarna op pad gegaan. Het is rond 9 uur als we eerst naar de Dumpstation rijden en de tanks legen en de Verswatertank vullen. Dat gaat hier prima, mooi aangelegde faciliteiten.

Door naar Sedona, zo'n 20 mijl vanaf hier, via 89A. Het weer is prima en nog waait het niet al te hard. Dat scheelt behoorlijk in het rijden.
Al na een dik uur rijden we bekend terrein op. Sedona is en blijft mooi. Zowel als plaats maar niet in het minst om zijn geweldig mooie natuur. De kleuren, de rotsformaties het geheel is werkelijk "Amezing"!!

Maar nu niet meteen gestopt, dat doen we straks. Eerst door naar de State Park Campground, Cave Creek. Nu is er nog plaats, zoals later blijkt, in de namiddag niet meer. Dan zijn ze weer FULL.

Na een eenvoudige lunch zijn we terug naar Sedona gereden, even moeite met het vinden van een parkeerplaats gehad, maar een oriënterend rondje Sedona deed wonderen. Gevonden ! Welliswaar 5 minuten langer lopen, maar wie maalt daarom? Wij niet ..... Alhoewel, de wind neemt fors toe, en na een paar uurtjes Sedona en zijn shops, galleries en zo bekeken te hebben, was het teruglopen niet eens zo ver, maar op deze hoogte is de wind KOUD !!!! ...... BRRRR ......!!

Enfin terug op de Campground, worden de T-shirts met truien en de korte broeken tegen lange geruild.
Aangezien we hier twee nachten geboekt hebben, kunnen we morgen Sedona en omgeving nog beter verkennen.

Wat is het toch geweldig mooi hier. Ook de Campground ligt volledig tegen de rotswand aan, die het verlengde van het Slide Rock State Park vormt. Ruw, roodkleurig gesteente dat in miljoenen jaren naar boven gewerkt is door de krachten van de zich steeds bewegende aarde ....

donderdag 27 april 2017

Railroad Trip - 2

Railroad Trip



Clarkdale en de Verde Canyon Railroad


Vanochtend konden we wat uitslapen. De specialist is Marjon dus ik was eerder opgestaan. Na het ontbijt zijn we rond 10 uur naar Cottonwood gereden, daar een en ander bekeken, heel gezellig leuke Mainstreet, en daarna verder naar het treinstation in Clarkdale.
Op de ruime parking van het station hebben we nog een hapje gegeten.
Daarna onze gereserveerde kaarten opgehaald en wat in de shop rondgelopen. Onze trein vertrekt om 1 uur en het instappen is om half een.
We zitten in de voorste wagon. Heel luxe met mooie zitjes en tafeltjes.
De trein vertrekt op tijd. Waarna we van onze treinsteward Chad, een uitleg van de mogelijkheden, de bar en de appetizers, krijgen. Ziet er goed uit. Lekker.
Met een rustig tempo rijdt de trein het station uit. De tocht begint. Een stuk van zo'n 17 mijl met een oude stalen brug en een tunnel voert ons langs de rand van het gebergte, de Verde rivier en oude Sinagua Indian Ruins. Ook een oude goudmijn, de Alvarez Ranch, de Mormonen Pocket naar het eindpunt in Perkinsville. Het is prachtig mooie tocht!
Nadat de lokomotief gewisseld werd en achteren voor, en voor achteren werd, ging de reis terug. Rustig door Arizona's Longest-running Nature Show. Al met al een mooie trip, die tot bijna 5 uur duurde.
Lekkere hapjes tussendoor wat gedronken en de steward vermaakte ons met zijn grapjes ....
Terug naar de camping. Ons lekker opgefrist en daarna wat gegeten. Het koelt vanavond behoorlijk vlug af. Het was een heldere en warme dag.



Railroad Trip Clarkdale

Vandaag gaan we de railroad trip in Clarkdale maken. Het weer ziet er goed uit.

woensdag 26 april 2017

Jerome, AZ - Foto's

Naar Prescott, AZ en Jerome, AZ

Hedenochtend al vroeg wakker, na een koele nacht. Zodoende al op tijd op pad, van Congress, AZ, naar Prescott. Daar waren we al rond half tien en hebben er boodschappen bij de Safeway gedaan.
Daarna nog even de stad ingegaan, leuk, maar veel van dezelfde artgalleries

Verder via de 89A richting Jerome, een oud gouddelvers stadje, gereden.
158 bochten op 12 mijlen .....
Veel stijgen en dalen en vooral opletten, de weg is erg smal!

In Jerome zijn we eerst naar de old Ghosttown gegaan. Je gelooft je ogen niet. Alles wat ze in de loop van de tijd niet meer gebruiken konden werd er maar gedumpt toen de goudkoorts op zijn einde liep. Oude auto's, vrachtauto's, gereedschappen, zelfs tandartsstoel met oude martelwerktuigen .....!

Vandaar het stadje zelf ingegaan. Heel leuk en veel gevarieerde winkels en artwork. Leuk om te zien en beleven. Tot slot nog een kopje koffie -2GO- en die konden we toch op het lege terrasje opdrinken, dus we hoefden niet 2GO ....

Tot slot zijn we nog naar Clarkdale gereden waar morgen de historische Treintocht naar de Verde Canyon gaat. Heel luxe 2 eerste klas kaartjes gereserveerd en maar goed ook, er waren er niet al te veel meer. Morgen om 12 uur aanwezig zijn om ze op te halen, de trein vertrekt rond 1 uur en het duurt ongeveer 4 uur.

Toen naar het Death Horse Ranch State Park vlakbij, gegaan. Daar staan we voor de twee komende nachten.