vrijdag 28 april 2017

Cottonwood naar Sedona

Weer koel vannacht. Ontbeten, opgeruimd en daarna op pad gegaan. Het is rond 9 uur als we eerst naar de Dumpstation rijden en de tanks legen en de Verswatertank vullen. Dat gaat hier prima, mooi aangelegde faciliteiten.

Door naar Sedona, zo'n 20 mijl vanaf hier, via 89A. Het weer is prima en nog waait het niet al te hard. Dat scheelt behoorlijk in het rijden.
Al na een dik uur rijden we bekend terrein op. Sedona is en blijft mooi. Zowel als plaats maar niet in het minst om zijn geweldig mooie natuur. De kleuren, de rotsformaties het geheel is werkelijk "Amezing"!!

Maar nu niet meteen gestopt, dat doen we straks. Eerst door naar de State Park Campground, Cave Creek. Nu is er nog plaats, zoals later blijkt, in de namiddag niet meer. Dan zijn ze weer FULL.

Na een eenvoudige lunch zijn we terug naar Sedona gereden, even moeite met het vinden van een parkeerplaats gehad, maar een oriënterend rondje Sedona deed wonderen. Gevonden ! Welliswaar 5 minuten langer lopen, maar wie maalt daarom? Wij niet ..... Alhoewel, de wind neemt fors toe, en na een paar uurtjes Sedona en zijn shops, galleries en zo bekeken te hebben, was het teruglopen niet eens zo ver, maar op deze hoogte is de wind KOUD !!!! ...... BRRRR ......!!

Enfin terug op de Campground, worden de T-shirts met truien en de korte broeken tegen lange geruild.
Aangezien we hier twee nachten geboekt hebben, kunnen we morgen Sedona en omgeving nog beter verkennen.

Wat is het toch geweldig mooi hier. Ook de Campground ligt volledig tegen de rotswand aan, die het verlengde van het Slide Rock State Park vormt. Ruw, roodkleurig gesteente dat in miljoenen jaren naar boven gewerkt is door de krachten van de zich steeds bewegende aarde ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.