zaterdag 29 april 2017

Sedona - Helikoptervlucht

Omdat we al van meerdere mensen gehoord hadden, dat een helikoptervlucht vanuit Sedona mooier was dan bij de Grand Canyon, waar ze alleen overheen mogen vliegen, hadden we gisteren in de namiddag, nog een 25 minuten durende vlucht, bij Guidance Air, geboekt.

Het was vannacht behoorlijk fris. Je zit hier op 1700-1900 meter hoogte, dus al vroeg wakker, de kachel aan en rond 9 uur waren we al in Sedona. Om half elf moesten we ons melden op de airport van Sedona, dus met de camper op tijd ernaartoe gereden.
Mooi uitgerust bedrijf, met meerdere helikopters. We hadden geluk, we waren de enigen voor deze vlucht. Marjon mocht voorin zitten.

Na een inleidende veiligheidsvideo werden we om 11 uur naar de heli gebracht. Vastgesnoerd in onze stoelen, en daar gingen we ...
De wind viel mee dus het ging meteen redelijk soepel, totdat je in en bij hellingen en canyons kwam te vliegen, daar duwde de thermiek, de heli op en neer en naar rechts en links. We kregen erg veel mooie plekken van bovenaf te zien. En de vergezichten waren ongelooflijk. Tot Jerome kon je kijken, op deze hoogte.

Marjon had haar pillen genomen, ik maar eentje, en ja hoor dat was te weinig, of hij werkte nog niet goed .... De misselijkheid sloeg toe, jammer want dat heeft me de rest van de dag, parten gespeeld. En geluk bij een ongeluk, het trad pas in de laatste 5 minuten van de vlucht op.

Na nog even in Sedona zelf geweest te zijn, zijn we 's middags rustig op de camping gebleven. De zon schijnt lekker door de hoge bomen, en pas na 16 uur verdwijnt de zon achter de hoge rotsformaties, die vlakbij de camping zijn. Nu koelt het af. Morgen gaan we richting Flagstaff, Williams en de Grand Canyon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.