donderdag 27 april 2017

Clarkdale en de Verde Canyon Railroad


Vanochtend konden we wat uitslapen. De specialist is Marjon dus ik was eerder opgestaan. Na het ontbijt zijn we rond 10 uur naar Cottonwood gereden, daar een en ander bekeken, heel gezellig leuke Mainstreet, en daarna verder naar het treinstation in Clarkdale.
Op de ruime parking van het station hebben we nog een hapje gegeten.
Daarna onze gereserveerde kaarten opgehaald en wat in de shop rondgelopen. Onze trein vertrekt om 1 uur en het instappen is om half een.
We zitten in de voorste wagon. Heel luxe met mooie zitjes en tafeltjes.
De trein vertrekt op tijd. Waarna we van onze treinsteward Chad, een uitleg van de mogelijkheden, de bar en de appetizers, krijgen. Ziet er goed uit. Lekker.
Met een rustig tempo rijdt de trein het station uit. De tocht begint. Een stuk van zo'n 17 mijl met een oude stalen brug en een tunnel voert ons langs de rand van het gebergte, de Verde rivier en oude Sinagua Indian Ruins. Ook een oude goudmijn, de Alvarez Ranch, de Mormonen Pocket naar het eindpunt in Perkinsville. Het is prachtig mooie tocht!
Nadat de lokomotief gewisseld werd en achteren voor, en voor achteren werd, ging de reis terug. Rustig door Arizona's Longest-running Nature Show. Al met al een mooie trip, die tot bijna 5 uur duurde.
Lekkere hapjes tussendoor wat gedronken en de steward vermaakte ons met zijn grapjes ....
Terug naar de camping. Ons lekker opgefrist en daarna wat gegeten. Het koelt vanavond behoorlijk vlug af. Het was een heldere en warme dag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.