donderdag 14 mei 2015

Canyon de Chelly naar Petrified Forest Nat. Park en Painted Dessert, daarna door naar Flagstaff


Donderdag 14 mei

Vannacht was het helemaal niet koud, de dubbele dekbedden konden weg, eentje was genoeg.
Rond acht uur vertrokken we, maar we waren al verwonderd dat de navi zei dat we over de rit maar een dik uur reden ..... Wat blijkt, inderdaad we reden van Colorado naar Arizona en daarmee weer een nieuwe tijdzone binnen, de klok moest wéér een uur teruggezet worden en daarmee wordt het tijdsverschil met Nederland negen uur!
Zodoende reden we van Canyon de Chelly naar Petrified Forest Nat. Park en Painted Dessert.

Dus we waren al om 9.20 uur, en kregen een uitgebreide uitleg van de ranger, Linda van Bloem, die nderlandse voorouders bleek te hebben. Voordat we het park binnenreden, eerdt bij een heel gezellige restaurantje een ontbijtje gedeeld en koffie gedronken, hmmmmm ....









Al met al was het toch wel een rit van meer dan 20 mijl door het park, van noord naar zuid en wederom werden we alom begeleid door een constante wind, die van alle hoeken leek te komen.




In het begin van de middag zijn we verder naar Holbrook gereden, in de "Family Dollar" nog wat "nachthoestdrank" voor Marjon en daarna met Cruise America gebeld, want de scheuren in de voorruit worden groter en groter!


Afgesproken naar Flagstaff te rijden en daar morgenvroeg te bellen met CA om dan een reparatieafspraak te kunnen maken.

Na een file op de Interstate 40, kwamen we rond vijf uur op de KOA campground aan,


Door dat uur dat verzet is, is het wel behoorlijk vroeg donker voor onze begrippen.
Sedert ons vertrek uit Chicago zijn we al door twee tijdzones gereden, dus eerst 7 uur, nu al 9 uur verschil met de Nederlandse tijd. Bij jullie is het zoveel later dan hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.