donderdag 7 mei 2015

St.Louis, MO richting Tulsa, Oklahoma, Campground in Salina




Donderdag 7 mei 2015

Al vroeg kunnen vertrekken, en ondanks het feit dat het rond half acht 's ochtends, ook in St.Louis, niet echt rustig is, de spits reeds aan de gang, de gele schoolbussen, de DHL, FedEx'xen en UPS-busjes elkaar, al flitsende van rechter- naar linkerrijbaan, voorbijrijden, kon ik de route rond het centrum goed volgen, en kwam zonder kleerscheuren, uit het strijdgewoel.
De Interstate op, en zonder files reden we verder naar Springfield, MO.

Ondanks de weer opkomende zij-, front- en rukwinden, die samenwerkten met de vaak sneller als toegestaan, rijdende vrachtwagenkombinaties, schoten we goed op. Rond 10 uur konden we de hongerige tank van onze Ford V8, met bijna 45 Gallon vullen, en waren we ondanks de veel gunstiger benzineprijs toch bijna 100$ armer. Twee kopjes Coffee-to-Go, en verder, reden we, richting Springfield, waar we rond 12 uur aankwamen.

De lokale supergrote Walmart werd bezocht, voor wat noodzakelijke kleinigheden, en belangrijker, de reistabletten voor Marjon.
En laten ze die hier, nou net super gunstig, als grootverpakking, van 100 stuks, hebben!

Nadat we een boterhammetje gegeten hadden, reden we verder richting Afton, waarnaar we binnendoor moesten. Daar was het "Afton Station and Packard Museum" ..... Jammergenoeg, maar tot 15 uur open .... Niets aan te doen.

Het plaatsje stelde verder niets voor, en na toch nog wat foto's genomen te hebben, zijn we verder gereden en vonden op het "Oklahoma State Park" in het plaatsje, Salina, een prima Campground, aan een meertje.

Niet veel later, zaten we al lekker en soepje te eten, en een half uurtje erna, volgde het avondmaal. Het weer is naast heel winderig ook behoorlijk broeierig en op de radio, voorspellen ze mogelijk regen. We zullen zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.