zondag 10 mei 2015

Santa Rosa, NM naar Santa Fe, NM




Zondag, 10 mei

Brrrrrrr .... Wat was het kil vannacht!
De kachel kon vanochtend aan. Niet te vergelijken met de kachel die we in onze eigen camper hebben, maar beter als niets ...
Rond 8 uur vertrokken van de camping in Santa Rosa en hadden het "Peccos National Historic Park" als doel in de Garmin ingesteld. Erg ver was het niet, een kleine anderhalf uur, en de zon scheen mooi. De wind begon weer langzaam toe te nemen, maar de vooruitzichten zijn goed.

De Peccos indianen, die hun eigen cultuur hadden en op landbouwgebied al heel ver gevorderd waren, werden door de Spanjaarden aanvankelijk vriendelijk, later toen ze niet meteen deden wat de Spanjaarden wilden, nl dat ze hun goden inruilden voor de "Katholieke God" werden ze gedwongen en vielen er ook doden. En zoals op zoveel plaatsen, was ook hier weer het geloof een punt van twist en zaaide verderf onder de indianen.






We zijn op ons gemak door het visitors gedeelte van het park gewandeld en hebben de diverse punten bekeken. Daarna doorgereden naar Santa Fe waar we eerst wat gegeten, daarna boodschappen en tot slot al redelijk vroeg in de middag naar het "Santa Fe Trailer Ranch  RV Park" gereden zijn. Hier blijven we tot morgen, waarna ons volgende doel, het Kashuwa Katuwe Park gaan bezichtigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.