maandag 18 mei 2015

Verder van Page, AZ naar Grand Canyon, North Rim


Maandag, 18 Mei, vervolg, s'middags .......

Nadat we nog even snel bij de Walmart, in Page, waren gaan winkelen. Doorgereden richting de Grand Canyon, North Rim. Eerst terug via de 89 A, dan rechtsaf richting Marble Canyon en de Vermillion Cliffs, wat een prachtig gezicht, zelfs met de korte hevige regenbui die we onderweg, te verduren kregen. Verder richting Jacob Lake, waar we rond half vier aankwamen, tankten en on passant ook de Propane gastank lieten vullen, viel mee slechts 2,6 Gallon gingen erbij, we hadden meer verwacht, maar goed vol is vol. De benzineprijs is hier iets hoger, maar ja je zit ook verder van de bewoonde wereld af.

Het is wel een trui, killer buiten en de wind steekt weer op.
De rit richting Park-Entrance gaat door de bossen, waarbij opvalt dat veel, heel veel bomen verbrand zijn! Dat is een troosteloze aanblik, het resultaat van de grote brand in juni van vorig jaar. We zagen een konstante rooksluier toen wij vorig jaar de Grand Canyon, maar dan de South Rim, bezochten, dat was die brand, met dit als resultaat. Wat ook opvalt, in de schaduw van de bomen, en op plekken waar het koel blijft, liggen, best nog behoorlijke sneeuwresten !

Aangekomen bij de Ingang werden we welkom geheten, door de parkranger, en we hadden meteen al het bord: "Campground FULL", gezien .... Hė .... Jammer, niets aan te doen, dan maar enkele mijlen teruggereden naar de National Forrest Campground, DeMotte, die toevallig pas drie dagen open is. Daar hebben we meer geluk, er is plaats en we krijgen een leuke plek, een Pull-Through, aangewezen; en de modder op de paden, een overblijfsel van de regen van de laatste dagen, er gratis bij....

Eerst een hapje eten, dan de brochure bestuderen, en morgen naar het Park.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.