zondag 17 mei 2015

Sedona, AZ


Zaterdag, 16 mei.

Tamelijk koel vannacht, en de eerste handeling van de dag, is de propanekachel aanzetten.
De bergen, die hier normaal in volle glorie te zien zijn zijn nu in de regen en mistflarden verscholen. Vanaf de RV Parking bij de Elk's Club, zijn normaal de Chimney Rock, de Thunder Mountain en de Coffee Pot Rock, te zien, nou ja de weersverwachting geeft wat opklaringen vandaag en later in de middag weer wat regenkansen. Eerst maar eens naar onze eigen "Coffee Pot".

Ons eerste doel is Sedona zelf, en alhoewel een mengsel van toeristisch en historisch, een mengelmoes van business en pleasure, het heeft wel wat. Wij vinden het heel leuk.
Eerst naar het Visitors Center op de Forrest Rd. Waar we bovenaan ook de camper goed kunnen parkeren, for free! In het VC krijgen we uitgebreide uitleg en worden we voorzien van een kaart en wat folders. Oké, nu weten we wat te doen. Eerst het plaatsje in.

In dit gedeelte, eigenlijk het verlengde van de 89A, zit de grootste verzameling winkels, verhuurders en aanbieders van jeeps, tours, bussen, zelfs een helikoptervlucht vanaf hier naar de Grand Canyon wordt voor 89$ aangeboden! Een offroad jeeptocht van een paar uur is duurder.
Maar na deze regennacht i.c.m. de rode stof, zeg nu maar modder, zit je in een open jeep, offroad rijdend, binnen een paar minuten, met minimaal "rode oortjes en gezicht" ..... Doen we maar niet.
Met de eigen camper naar de verschillende mooie punten rijden gaat heel goed. En daar kun je niet alleen kijken ook hiken etc. Je ziet hier ook veel mountainbikers en omdat het zaterdag is natuurlijk meer dan normaal.

Terug naar de grote winkelstraat waar we nu zijn. Het is een aaneenschakeling van winkels, eetgelegenheden enz. Druk maar leuk en werkelijk heel mooi gebouwd. Iets van rommelig, zie je niet en dat is positief. Halverwege een pauze bij Starbucks, café latte, internettoegang en de berichten van vorige dag opgehaald en verzonden.

Na een tweede uurtje in de stad, de nodige foto's verder gemaakt hebbend, terug naar de camper en met de kaart op de schoot de eerste highlite aangestuurd: Boynton Pass en Long Canyon Rd. Daar meteen op de parkeerplaats van het eindpunt onze lunch gegeten. Mooi hier.
De zon die nu al enige uurtjes scheen, verdwijnt ineens weer even achter de wolken en er komt een kort buitje .... Oké, dan komt weer wat zon, dus meteen door naar ons volgende punt: het Red Rock State Park, waar je langs de Oak Creek kunt wandelen en prachtige uitzichten hebt.

Het derde uitzichtpunt bovenaan de Airport Rd, waar je over heel Sedona kunt uitkijken, kwam eigenlijk iets overeen met onze staanplaats bij de Elk's alleen een stuk hoger.
Leuk om te vermelden dat hier ook schijnbaar veel bruidsparen voor een fotoshoot komen. Want toen we er waren kwam een hele groep, uitgedost zoals te verwachten. Ze hadden geluk, het was droog en zonnig.

Het vierde en laatste uitzichtpunt, bij Chapel Rd. moest nog even wachten, want tijdens de buien moest ik de ruitenwissers van de camper natuurlijk gebruiken, en soms de wiswasinstallatie ..... Nou daarvan deed opeens de linkerkant het niet! Nou wist ik meteen hoe dat kwam. Bij de ruitvervanging van afgelopen vrijdag is natuurlijk alles rondom de ruit losgeschroefd geworden. En ja hoor even gestopt, schroevendraaier gepakt, plastic kap bij ruitenwisser losgeschroefd, en zie daar, het rubberslangetje bungelde doodleuk los .... Zo kon natuurlijk nooit iets uit de linkerkant komen. Enfin was dus zo opgelost. Klein minpuntje voor de Safelite vestiging in Flagstaff!

Het vierde punt, bij Chapel Rd. Was heel mooi, maar wat men op het Visitors Center niet verteld had, vanaf een bepaald punt mocht je niet meer met: "Busses or RV's" ....
Dat betekende keren op een niet zo handig punt, ergens waar vele auto's een parkeerplaatsje zochten, wandelaar liepen en andere mensen weer weg wilden rijden. Maar goed, kalm blijven rustigaan doen en Marjon er achter laten lopen, kwam alles weer goed. Geen probleem.

Nog even terug naar het stadje, en toen naar de noordelijk gelegen, National Forest Campgrounds, er zijn er 4, maar de eerste twee waren al FULL ...
Gelukkig was er op nummer drie nog plaats, het Coconino Pine Flate NF Campground, vlakbij de Oak Creek Canyon, mooi gelegen tussen de bossen, redelijk bij de weg.
We kregen Nr.37, en konden in alle rust eerst eens eten. Onderweg naar de campground was het weer slechter geworden, hevige regen en het werd snel donker. Maar goed we staan mooi en binnen is het droog en warm.

Morgen staat het Slide Rock State Park, op het programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.