zondag 24 mei 2015

Furnace Creek naar de KOA Campground in Coleville, CA



Zondag, 24 mei.

Nadat het vannacht toch wel fors geregend had, waren we rond half negen, vertrokken, van de camping. Het begon alweer goed warm te worden.

We volgden eerst de Hwy 190, via Stovepipe Wells, dan de Hwy 136 via Keeler en Lone Pine, waar we bij het Visitor Center van Death Valley, een pauze inlasten. De koffie die we bij een tankstation, haalden, was voor niets!
Dit eerste stuk van de route was zeer steil, met vele haarspeldbochten, smalle stukken, maar ook geweldige vergezichten en scenic views, zoals ze hier zo graag zeggen.

Toen rechts de Hwy 395 North op en vandaar via Big Pine en Bishop, langs Mammoth Lakes, verder in de richting van Reno. Je moet hier enorme hoogteverschillen overwinnen. Hellingen van 10%, zijn daarbij geen uitzondering. Het brandstofverbruik is dan ook navanant.

Bij het plaatsje Coleville, net onder Topaz, zijn we bij de KOA Campground, rond half vier, gestopt. Mooi en netjes verzorgde campground!

Opvallend is het feit, dat we hier noordelijk van Topaz weer van Californië naar de staat Nevada, gaan, en na Reno, richting Sacramento, is weer Californië .... Zo hebben we al heel wat staten bezocht, deze reis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.