zaterdag 16 mei 2015

KOA Flagstaff, via SafeLite Glassrepair, naar Sedona, AZ


Vrijdag, 15 mei.

Hedenochtend, je gelooft het niet, het was niet alleen berekoud vannacht, maar vanochtend viel er wat natte sneeuw !! En aangezien ik al vroeg walker was, belde ik meteen om half acht met CA, en werd rond negen uur teruggebeld. We konden rond 12 uur bij SafeLite Autoglass in Flagstaff terecht. Daar zou de kapotte voorruit vervangen worden.

Oké, dus van tevoren maar de Flagstaff Mall en de grote Safeway bezocht en ondertussen ook bij Denny's wat gegeten, klein ontbijtje en Marjon een paar Pancake Puppies !!

De camper werd toen we bij de Glassrepair aankwamen meteen naar de hal gereden, en wij konden wachten in de wachtruimte met TV en Waterkoeler, voorin. Na een dikke anderhalf uur was de boel gefikst en zag ik dat de rekening naar Cruise America ging .... Uiteindelijk komt ie natuurlijk toch bij ons terecht, maar door de VIP verzekering van Unigarant, zou ik dat dan weer terugkrijgen.

We konden vertrekken, eerste uurtje nog niet harder dan 40 mph rijden, maar dat losten we op door eerst een lunchpauze in te lassen, een grote Home Depot te bezoeken, en uiteindelijk op de navi, autowegen vermijden in te geven.

Ons doel was Sedona en dat is weliswaar niet ver maar zo'n 25 mijl, maar door de regen binnendoor rijdend, waren er door de regen bomen en takken die half over de weg hingen, modder en wat stenen die naar beneden gespoeld waren, toch oppassen geblazen.
Ons doel in Sedona was de Campground Rancho RV Park .... Edoch, zij waren FULL !!



Dan maar even verder gezocht en met een lijstje met alternatieven gewapend, allen fors buiten Sedona gelegen, op weg. Maar ik had op de app van Allstays gezien dat er vlakbij ook een "Elk Park" was .... Bleek dit zoiets al de Rotaryclub te zijn. En dus voor leden alleen.

Maar wij zijn niet zo voorzichtig uitgevallen en vragen kost niets, en inderdaad, als het rustig was konden ook niet leden, nadat de secretaris, Raymond, ze met een schattend oog opgenomen had, een praatje met ze gemaakt had en ze voor goed bevonden had, een plekkie voor een nacht krijgen, weliswaar 10$ duurder dan leden, maar och, wat zou dat.

Uiteraard, werd gevraagd waar vandaan we kwamen, hoe we reisden en ons doel was. Dus wat gekeuveld op z'n engels, en werden ook nog gevraagd of we zin hadden aan het gemeenschappelijke Dinner om 5.30 hour deel te nemen .... voor10$ pp.
Tuurlijk heel graag, leek ons niet alleen fijn maar ook leuk.

Nu vlug in de stromende regen de camper op z'n plaats gezet, kachel en boiler aangezet, lekker douchen, en here we go ....

Rond half zes waren we in de "feestzaal" van de ELK's, onze tafelgenoten waren twee oudere dames uit Sedona, die ook een Motorhome Class A van 32ft hebben, en er in het mooie seizoen, dus juli t/m okt mee rondtrokken, Oregon, Californië en familiebezoek elders gebruiken. Hun auto werd dan meegetrokken.

De maaltijd was lekker en onderwijl heb ik rosé in de bar gehaald, die is hier nog bijna duurder dan de maaltijd! Na afloop waren er nog wat scolarship-uitreikingen, foto's van de scolars werden gemaakt, en hun studierichting e.d. uit de doeken gedaan.

We waren rond 7 uur terug in de camper, voldaan, maar mede door dat uur extra, wel weer moe ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.