zondag 17 mei 2015

Van Sedona via Flagstaff naar Sunset Crater Vulcano National Monument


Zondag 17 mei

Sedert gisteravond was het droog. Wel weer koel vannacht.
Oké dan rijden we rijden naar het Slide Rock State Park, om de boel daar te bekijken. Een soort dagrecreatiegebied met zwem- en zonmogelijkheden langs de Oak Creek is wellicht een betere beschrijving, want het stikt er van de dagrecreanten, en om er alleen maar een klein stukkie in te wandelen, dan 20$ te betalen voor een hele dag of slechts een uurtje .... Dat hoefde niet voor ons.

We gaan nog even een uurtje naar Sedona, koffietje en Wifi gebruiken, bellen met Mama en Hannie. De eerste was meteen aan de lijn, geluidsverbinding was excellent. Alsof je vanuit thuis belde. Die Bapp-app van Ziggo werkt goed bij een redelijke tot goede Wifi-verbinding.
De foto's en blogberichten worden bijgewerkt, en en pasant krijgen we nog een leuke Whatsapp van Lenne! Doortje is helemaal verliefd geworden op de puppies van Loena en een soort pleegmoeder voor ze! Leuk hé!

Rond half twaalf zijn we via de 89 Alt, de toeristische route naar Flagstaff, gereden. Wat is en blijft het hier toch mooi. Omdat we wisten dat we naar het Sunset Crater Vulcano National Monument reden, de campsite "Bonita" hadden we uitgezocht, een van de National Forrest Campgrounds; wisten we dat we waarschijnlijk niet konden lozen of vers water innemen.

Via de App "Allstays" zagen we dat er in Flagstaff een tankstation was waar je gratis kon dumpen en vers water kon innemen. Dus alles gecombineerd, tanken, dumpen, lozen en vers water.
Daarna een kleinigheid bij de nabijgelegen McDonalds gegeten, en verder richting Page, kwamen we na een half uurtje rond half drie hier in het park aan. Helemaal niet druk en we werden allervriendelijkst door de camphost en zijn vrouw ontvangen, plaatsen genoeg, dus kiezen maar.

Een half uurtje later zijn we met de camper de diverse punten gaan bezoeken en enkele kleine wandelingen in het park gaan maken. Mooi en door de overheersende zwarte kleur van het vulkanisch gesteente, heel apart. Al met al toch zo'n 50 mijl in het park gereden.
Het is hier super rustig, en netjes verzorgt.

Nu effe wat opfrissen en daarna een avondmaaltje, en we kunnen er weer tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.