maandag 2 juni 2014

Lake Havasu City, via Route 66, naar Williams, AZ

Vandaag vanaf Lake Havasu City, via Route 66, naar Williams, AZ, gereden. Een afstand van zo'n 366 km, waarbij vooral het eerste  stuk van de Route 66, vaak maar met max 20 mph gereden kon worden. Zeer slecht en erg bergachtig gebied.



Duidelijk zichtbaar, de hoogte verschillen en de gereden snelheden
Het eerste stuk van de "Historic Route 66" dus het stuk links van Kingman is vreselijk slecht en bochtig, bergop en af en weel smalle haarspeldbochten zonder beveiliging. Er kon vaak maar 15 Mpu gereden worden!! Wat een ruw en dor landschap.



De eerste reizigers op die routes moeten zich toch wel vaak alleen en verloren gevoeld hebben .......

We zijn bewust vanaf het begin richting Oatman gereden, een heel oud mijnwerkersplaatsje, waar we al om 9 uur aankwamen. Er was toen nog niet zoveel te doen. Maar de loslopende ezeltjes waren wel al wakker..............


Ze lieten zich gewillig aaien



Daarna reden we verder naar Kingman, een iets grotere stad, waar we meteen maar weer de onlesbare dorst van onze Ford E-350 Super Duty, proberen te lessen.


Verder over de nu wat bredere en beter berijdbare Route 66, richting Seligman, waar we ook nog even bij enkele bekende punten zijn gestopt.





Het was nog steeds goed warm, en de airco van de camper geen luxe.



Zelfs de hond liet zich op een plaats door niets uit het veld slaan. Hij lag lekker te maffen!

Na een een rit, met veel sterke zijwind, en dat is met een amerikaanse camper, met de wegligging van een hooischuur, geen pretje, kwamen we in Williams aan. Boodschappen gedaan en daarna meteen naar de KOA Camping, die zo'n 5 mijl, noordelijk van Williams, ligt, gereden.



Morgen in de loop van de ochtend gaan we naar de Grand Canyon, naar Mather Campground, die we gereserveerd hebben. Waar we mogelijk, twee dagen geen WiFi zullen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.