vrijdag 13 juni 2014

Van Bryce Canyon naar Zion National Park

Vanochtend, het was nog even fris, want Bryce ligt op zo'n 2400 meter hoogte, eerst de noodzakelijke slangen aan- en afgesloten, gereinigd en doorgespoeld. (Ik wordt nog eens een slangenmens ;-)

Vertrokken rond 8 uur. met een korte tussenstop bij de ingang van het park, voor een fotostop:



Toen via de 12 en de 89 in zuidelijke richting naar Zion National Park gereden.
Wie schetst onze verbazing toen we in Glendale een reclamebord voor een "German Bakey" zagen! Gestopt en jazeker, duits brood, broodjes en gebak. Koffie en drankjes hadden ze ook.
Dus paar broodjes voor vanmiddag gekocht en meteen brood voor de komende dagen ingeslagen. Koffie met croissantje en lekker effe erbij gaan zitten.




Wederom geweldig mooi, warm weer, maar opvallend veel drukker in dit park. Bij de ingang onze parkpas laten zien, en de $15 extra betaald, want dat kost het voor grotere campers om de Zion Mont Carmel Tunnel te mogen passeren !



In verband met de beperkte hoogte van 11,8 feet aan de kanten en 13,4 feet in het midden, moesten we met de camper precies in het midden, dus op de middenstreep, door de tunnel van meer dan een kilometer lengte rijden. Goed te doen, ware het niet dat je van de zomerse felle lichtomstandigheden, ineens een volledig onverlichte tunnel, weliswaar langzaam rijdend, maar toch..., induikt!!

Groot licht aan en gaan met die banaan !! Ging gelukkig prima, alleen Marjon zat enigszins gespannen op de bijrijdersstoel ...

De prachtige natuurverschijnselen die je dan daarna ziet zijn ruimschoots voldoende om de geleden stress van de tunnel snel te vergeten.







Jammer genoeg waren alle plaatsen op de Campground in het Park al bezet, zodat we tegen het bordje: FULL aankeken ...

Maar niet getreurd, net buiten het park, gunstig gelegen lag de Zion Canyon Campground, en daar konden we terecht (die doen hier goede zaken!) http://www.zioncamp.com/



Na een lekker duits!! broodje, en beleg, kopje koffie, waren we weer klaar voor de strijd.
De shuttlebus gepakt en naar het Visitors Center in het Park.



Daar aangekomen kun je uit talloze opties, routes en trails kiezen. We zijn met de bus maar meteen naar het meest noordelijke punt van het park gereden, daar wat gewandeld en rondgekeken, toen via enkele tussenstops terug naar het Visitors Center, waar we nog een docufilm over het ontstaan van het Zion Park hebben bekeken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.