donderdag 5 juni 2014

Van Grand Canyon naar Page, AZ en Lake Powell

Vanochtend zijn we na twee dagen in de Grand Canyon geweest te zijn, vertrokken richting Page, AZ en Lake Powell. Eerst door de Oost-uitgang van het Grand Canyon Park over de interstate 64 en daarna linksaf naar de 89 North .... 


De weg naar de Oost-uitgang was behoorlijk lang, 25 mijl; maar ook daar waren talrijke mooie uitzichtpunten, waaronder: Grand Viewpoint en Desert View.
Vooral de laatste was heel indrukwekkend.



Het rijden met zo'n amerikaanse camper is niet moeilijk, maar houdt er rekening mee dat hij veel windgevoeliger is, en spoorvorming volgt ie, alsof het z'n hobby is !!


De verdere rit, waarbij we rond 10 uur tankten bij een indiaans tankstation/motel/giftshop, ging voorspoedig, totdat we voorbij "The Gap" waren ... Daar stond Page weliswaar (ook) naar rechts aangegeven, maar Tom en consorten, zeiden: "Rechtdoor!" En omdat er nergens stond dat het laatste stukje, van de 89, na "Bitter Springs" afgesloten was, tuinden we er dus in .... 20 mijl noordwaarts gereden, konden we weer keren en die 20 mijl terug naar "The Gap" rijden, waar ze een 89-temp North hadden gemaakt.


Gereden route, met fout gereden stuk ......
Daardoor kwamen we rond 14 uur bij de Camping Wahweap bij Lake Powel, is binnen het State Park, nadat we wel nog even bij McDonalds een hamburger gegeten hadden.


De camping is groot en prachtig aangelegd. We hebben een plaats met full hookup, dus kan ik morgenvroeg alles netjes lozen en vullen.



Omdat we vandaag graag een boottochtje op Lake Powell wilden maken, zijn we na het inchecken gelijk met de camper naar het Lake Powell Resort gereden, waar we een boottocht van anderhalf uur, voor zo'n $40 pp konden maken, Vertrektijd 16.15 uur.


Wie schetst onze verbazing. We konden opeens al om 16 uur vertrekken. En op de boot bleek dat er enkele mensen een foute kaart gekregen hadden. Maar wel in ons voordeel. We waren voor de boottocht van 2,5 uur geboekt....



Omdat het prachtig weer was, verliep de tocht goed. Het was een geweldig mooie belevenis. Steeds weer andere uitzichten en alleen al de variaties in de, door de miljoenen jaren, uitgesleten rotsformaties, de kleuren en schakeringen, te zien, UNIEK !!

Rond half zeven werden we weer "uitgezwaaid" door captain "Paula" en haar (indiaanse) assistente "Denise" want zo gaat dat hier, het is van: "Hi there" en "How are you today" en "I am Jim ...etc"



Teruggekomen bij de camper, waren we in 5 minuten naar de camping gereden, lekker wat gegeten en gedoucht .... na zo'n warme dag wel nodig.
Morgen staat het bezichtigen van de "Horseshoe Bend Overlook" en "Antelope Canyon" op het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.