zaterdag 7 juni 2014

Van Gouldings Monument Valley Camp Park naar Canyonlands Squaw Flat Campground

Hedenochtend, rond 6 uur (oude tijd, Arizona tijd) werden we wakker, hier in de staat Utah, is het een andere tijdzone, dus alweer een uur later! Enfin, na het ontbijt een korte ochtendwandeling gemaakt en daarna naar het Monument Valley Park, met de camper gereden.




Satelietopname van de omgeving van de Campsite
Dat Park ligt vlakbij de camping dus na 10 minuten waren we er al. De Navajo indianen hebben het hier voor het zeggen, en de entree (Cash Only !) is meteen $20, wil je ook nog een "guided tour" maken komen er, voor de kortste, nog eens minimaal $56 plus taxes p.p. erbij. De dagtochten kosten je meteen een vermogen.





Na het Visitors Center, de obligatoire giftshop en de kleine expositie over de rol van de Navajo indianen in de tweede wereldoorlog (ze werden voor het doorgeven van codeberichten ingezet, spraken hun oude taal, het Navajo met elkaar, wat de Japanners voor een onoplosbaar probleem stelden)



Daarna verder noordwaarts, via de 163 naar Mexican Hat" gereden, mooie binnendoor weg. Daar een verlaat, extra, ontbijt genuttigd. Marjon had een "Pancake" en ik "Bacon and Eggs" met koffie erbij.


Onderweg is het landschap geweldig mooi, je kunt foto's blijven maken, wat we dan ook maar doen ;-)



Opvallend is toch het grote verschil, tussen echt mooi geasfalteerde en goede uitgevoerde, naast de echte "erger dan erge" hobbeldebobbel wegen.


Daarna verder via de 163, naar Bluff, de 191, naar Blanding en Monicello. Even daarboven naar links afgebogen, de 34 mijl lange 211 richting nationaal Park, Canyonlands, uiteraard naar het obligatoire: Visitors Center, waar info kregen, en we op de Campground "Squaw Flat", een soort natuurcamping, nog een mooi plaatsje vonden. Het weer is warm en zelfs iets drukkend. De wind varieert tussen nauwelijks en heftig aanwezig.






Dit gebied in het Nationale Park, heet het "Needles District" en aangezien het zaterdag is, zijn er meerdere weekenders. Morgen rijden we verder naar Moab, waar we de KOA-camping aldaar besproken hebben. O.a. de "Arches"staan er ter bezichtiging, op het programma.

Nog een paar mooie shots van onze rit van vandaag.




Inderdaad !!  Dat werd dus toch oppassen !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.