woensdag 18 juni 2014

Van Horse Creek Campground, aan het Lake Kaweah, via de J21, naar het Sequoia & Kings Canyon National Parks

Hedenochtend, via een binnendoortje, de J21, naar de noordelijke ingang van het park gereden. Dit was een heel rustige maar enorm smalle en bochtige binnenweg. Op z'n minst avontuurlijk te noemen .... 





Daar aangekomen, eerst naar de Azalia Campground en meteen een mooi plaatsje uitgezocht, daarna het Visitors Center bezocht.



En verder met de camper het park in, richting de Sequoia's, m.n. de grootste boom ter wereld, de "General Sherman", dat waren wel even 27 mijl! Dus toch een uur rijden, want het zijn hier bocht op bocht, helling op en af en dat schiet niet echt hard op.





Ze hebben hier trouwens berenboxen, want de "Black Bear"waart hier rond op zoek naar eetbaars !! Daar moeten de sterk ruikende etenswaren in bewaard worden, want een beer op zoek naar eten, ruikt ALLES, en is verzot op zoetigheden, m.n. chocolade!
Hij kruipt zo een auto binnen ..... laat staan een tent, daar heeft ie helemaal geen moeite mee.
Vannacht mocht ik aan de raamzijde slapen, waarbij we het raam maar goed dichtgemaakt hebben ....





Die grootste boom heeft trouwens een hoogte van 84 meter en een omtrek van ongeveer 31 meter, het gewicht van de stam wordt geschat op 1385 ton !! We hebben het maar niet nagemeten ... Oja en hij is 2200 jaar oud .....

Terug met de shuttlebus naar de camper en daarna terug naar de Campground gereden. De shuttlebussen zijn hier trouwens niet zo goed en perfect geregeld, als in b.v. de Grand canyon of in Bryce.
In de namiddag nog een stukkie gewandeld, en in het restaurant in Grand Grove Village, vlakbij gelegen, lekker gegeten.

Terug in de camper, nog koffie gedronken, en aangezien het hier heel fors afkoelt, al vroeg naar binnen gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.