vrijdag 20 juni 2014

Yosemite Close Up Tour

Gisteren zijn we voordat we naar de camping reden, bij het Visitors Center in Mariposa, langsgereden, daar hebben we de 'Yosemite Close Up Tour"geboekt. Men komt ons hedenmorgen al om kwart voor acht ophalen bij de camping.

Info over de:  Yosemite Close Up Tours


Jammergenoeg hadden we beiden last van de spareribs die we gisteren gegeten hadden, Marjon veel erger dan ik. Maar ja afgesproken en betaald, dus we stonden klaar, en terwijl ik me steeds beter voelde, Marjon voelde zich in de loop van de dag slechter!

De route werd met ongeveer 10 personen in een busje gedaan door Kenneth Boche die ongeveer mijn leeftijd heeft en geoloog en alpinist is, gezeild had en heel veel van het park afwist. Werkelijk geweldig interessant.




Verder begeleide een voormalig schoolhoofd de trip en die wist veel oude verhalen, m.n. over de indianen en de "settlers", en over het park te vertellen. Al met al zo'n 200 km door het park gereden en op de mooiste plaatsen geweest. De beroemde Upper Falls, Glacier Point en talloze andere punten ...







Overal kregen we uitleg en ging men dieper op de details in, dan wanneer je op je eentje zou gaan. Jammer dat Marjon 's middags alleen maar rustig in de bus kon bleef zitten, omdat ze helemaal niet lekker was.






's Middags kregen we een lunch, sandwiches gezond, koekie en chips, en genoeg gekoeld water de hele dag. Terwijl we aan het eten waren liepen de eekhoorntjes om ons heen, maar die mogen absoluut niet gevoerd worden!










Rond een uur of half vijf waren we terug bij de camper. Marjon is maar meteen naar bed gegaan en ik ben nu dit blog aan het bijwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.