vrijdag 6 juni 2014

Van Lake Powell naar Monument Valley

Hedenochtend eerst eens rustig op de Wahweap Campground ontbeten, daarna de diverse vloeistoffen die door de camper stromen, geloosd of net bijgevuld.



Toch is dat hier over het algemeen netjes geregeld. Als je de juiste slangen gebruikt kan er weinig misgaan.



Omdat we toch nog wat boodschappen wilden doen, voordat we de "Horseshoe Bend" gingen bezoeken, eerst de Walmart in Page opgezocht. Daarna kopje koffie bij McDonalds gedronken en vervolgens de 4 mijl naar "Horseshoe Bend" gereden.




Makkelijk te vinden, goed te parkeren, maar een stevige klim omhoog en omlaag door rul rood zand, dat je natuurlijk het lopen naar boven bemoeilijkt ....
Terug van hetzelfde laken een pak, maar het uitzicht is adembenemend. Dit is de plek waar de Colorado River een bijna perfecte hoefijzervorm heeft uitgesleten in de rotsformaties.







Nu we toch hier zijn zijn we naar de Antelope Valley, eigendom van de Navajo-indianen, gereden. Daar konden we de camper parkeren, en voor de tocht van 13 uur reserveren.
Het is behoorlijk warm, dus maar even de airco in de camper aangezet, en een hapje gegeten.



Rond een uur vertrekken we met grote PickUp's richting de Antelope canyon, de zgn Upper Pines. Met de vierwielaangedreven pickUp's is het door het rulle rode zand te doen, maar af en toe moeten de bestuurders, er de volle, amerikaanse, 300 paardekrachten tegenaangooien. De rit is een geschud en gehots van jewelste!

Onze ruggen voelen zich enkele cm's ingedeukt aan en menigeen kruipt zuchtend uit de open laadbak van de auto's.







Maar goed, dan begint het feest van bewondering en ontzag dan ook.
De Antelope Canyon is een smalle, maar zeer gevarieerde en kleurrijke ervaring. een wereldwonder zo mooi!



De gids, een Navajo-Indiaan, kletst erop los, en doorspekt zijn betoog met de nodige Navajo-Uitspraken en sterke verhalen, want dat kennen ze natuurlijk net zo goed.
Na een klein uurtje zijn we heen en weer door de heerlijk koele "Schlucht" gelopen.
De hitte buiten treft ons als de bekende mokerslag en op de terugweg zijn we blij met elk, nog zo licht briesje, wind.

Zoals we geplanned hadden zijn we rond half drie terug, en aangezien de excursie een fors gat in onze cash-flow, geslagen heeft, gaan we nog even in Page, pinnen, bij een ATM-punt.
Daarna via de interstate 98, naar Kayenta, gereden, waarna we naar links, naar de 163, zijn afgebogen, richting Monument Valley. 




In Kayenta wilden we nog tanken, maar vreemd, er stonden verschillende politieauto's met zwaailichten op de vitale kruisingen, en de stoplichten deden het ook niet. Om een lang verhaal kort te maken, Niemand kon tanken, er was een "Powersurge" .... Stroomuitval.



Dus door gereden naar ons doel, de Campground "Goulding's Property" in het Monument Valley gebied. Ook daar was een tankstation, en omdat de dorstige Ford, toch weer flink gezopen had gisteren en vandaag, getankt, kon hier nu wel, en zo verdwenen zonder probleem weer meer dan 120 liter benzine in de grote tank.



Nu staan we mooi, op deze werkelijk schitterend gelegen campground, eten een hapje, spoelen de rode stof van ons af en schrijven dit verslagje, nog even een paar foto's van deze mooie campground .....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.