dinsdag 10 juni 2014

Van de Campground KOA in Moab, UT, naar het Capital Reef Nationale Park

Hedenochtend op tijd opgestaan, zodat we rond 10 voor acht, de weg naar Moab opdraaiden, daar 10 minuten later waren en rustig een 30 mijl richting interstate 70-West, reden. Bij afslag 149, afgebogen naar de zeer rustige binnenweg, de 24, en via Hanksville ....





..... waar we in een zeer eenvoudig supermarktje, anex tuinbenodigheden, kapperszaakje en mini koffeebar, wat boodschappen en "koffee to go" pakten. Nog gezellig met de daar aanwezige, oudere kassière en bedienster gekeuvelt, ze ging extra voor ons verse koffie zetten, die we in van die reuze styroporbekers meenamen om onderweg, af en toe een slokkie van te nemen.



Verder via de 24 waarna we rond 11 uur langs het Visitors Center van het Capital Reef Park reden, bezoeken we wel later, want een mijl verder is de "Campground Fruita" en die is niet alleen heel mooi gelegen, maar ook erg geliefd bij de kampeerders, dus razendsnel vol! Hier geld de regel, first-come, first-served. Daarnaast is ie goedkoop met $10, per plaats voor max 8 personen, senioren hebben ook nog 50% korting dus las je zoals hier max 14 dagen mag staan, dan is dat erg goedkoop voor zo'n prachtige lokatie.



Omdat het nog wat vroeg voor het middageten is, zijn we, nadat we ons op de campground geinstalleerd hadden, naar het een mijl verwijderde Visitors Center gewandeld. Daar aangekomen (Ahhhhh wat is het hier met die airco lekker koel!) uitgebreid in de giftshop rondgeneusd, een mooie informatiefilm over de Mormoonse Settlers, die hier een leven opbouwden, bekeken. Enkele souvenirs gekocht en toen weer teruggewandeld. Warm en stoffig is het hier. Hinderlijk zijn de kleinevliegjes, die je oren, neus en ogen, als graaftunnels, proberen te gebruiken, waarbij ze af en toe, zo'n lekker hoog zoemend geluidje produceren .... DAAR KAN IK DUS ECHT NIET TEGEN !!!!!!

Dan maar, met alle ramen open en de horren ervoor, even in de camper eten, en 's middags na korte rustpauze, nog een kleine wandeling in de omgeving gemaakt. Leuk en idyllisch!

Hier staan op de campground allerlei mensen, met de meest diverse kampeermiddelen ...
Vanaf de kleinste puptent, tot en met een 36 Foot Big RV !! En alles ertussenin.
Zelfs een oude, maar goed onderhouden Chinook, uit de jaren tachtig stond vlakbij, ons.
Opa en oma waren met de kleinkinderen en die sliepen in tentjes, onderweg.



Zojuist gaf Marjon een (zacht) gilletje: "Snel ... fototoestel!!" En inderdaad we zagen op zo'n 30 meter afstand, een paar herten op de Fruita Campround in Capital Reef National Park, gewoon voorbij lopen !! Bijzonder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.