zaterdag 14 juni 2014

Van Zion National Park, UT naar KOA Campground midden in Las Vegas, NV

Vannacht was het beduidend warmer dan vorige nacht, we stonden op de Zion Campground lang niet zo hoog, dus moest de airco 's avonds langer aanblijven.

Rond 8 uur vertrokken richting Las Vegas.



Toen we in Hurricane kwamen, zagen we een grote Walmart. Dat was wat we zochten! Mooi op de route gelegen en met een boodschappenlijstje in de aanslag (een lijst van hier tot Tokio, zoals Marjon vaak zegt) werd naar binnen gegaan. Het was er nog rustig, weinig klanten zo vroeg in de zaterdagochtend.
We werden zelfs verwelkomt met een "saamhorigheids Jel" zoals de amerikanen dat weleens op hun werk doen ....



Na een uurtje hadden we de kar vol en konden we gaan afrekenen. Terug bij de camper werd alles verstouwd in koelkast, diepvries en kastjes. De drinkwaterflessen, die we hier met de gallon kopen in de doos onder de tafel gezet, en de reis kon na een korte koffiepauze, voortgezet worden. Verder richting de Interstate 15-South, naar Las Vegas.



Al met al zijn het zo'n 264,5 km van Zion naar Las Vegas. En aangezien het heftig waait, moet ik behoorlijk vaak bijsturen, zeker als je achter een bergkam uitkwam, of over een brug reed.
Maar goed, rond één uur, we moesten in Las Vegas de klok een uur terugzetten, en nadat we eerst nog de camper volgetankt hadden, dat gaat tegenwoordig gesmeerd, Marjon regelt het betalen en ik het buitengebeuren, reden we via de 15 bij afrit 40 naar de Sahara Avenue, de Strip op (Las Vegas Blv) en konden na een 500 meter, wederom rechts afslaan, naar Circus, Circus, zoals dat heet, naar de Koa Camping.

Dit klinkt eenvoudig en rechtlijnig ... maar zo makkelijk ging het niet. We reden weliswaar nergens fout maar je moest van de ene naar de andere baan, en opletten op welke afslag en wanneer er ingevoegd moest worden en dat op een zesbaans stadsautobaan, waar de meeste amerikanen opeens héél wat minder hoffelijk reden dan in de veel rustiger buitengebieden!
Maar goed, de blufmodus aangezet en net zo gaan rijden, dan komt een dikke camper toch iets dreigender over en gaan ze toch wel iets voorzichtiger rijden.



Toen we uitstapten bij de camping was het: "Pfffff .... hier is het echt wel warm ...."
De incheckprocedure ging vlot, temeer we al gereserveerd hadden, en men onze gegevens, behalve het kentekennummer van de huurcamper, al hadden.

Eerst wat gerust, gegeten hadden we al, voordat we Las Vegas binnengereden waren, op een parkeerplaats, daarna op pad.







Wat is dit hier in Vegas groots, mooi, apart, soms lelijk maar daardoor opzienbarend, kleurrijk en sprookjesachtig, over de top en toch ó zo intrigerend !!


Tussendoor, er was een Denny's, werden onze favoriete "Pancake Puppies" besteld. Lekker!


Na een paar uurtjes "Strip" en "Shopping Centra" waren we uitgeteld!





Terug naar de camper duurde in die hitte eigenlijk al te lang. Morgen gaan we de andere dingen bekijken en rusten nu bij een kopje koffie en thee, wat uit, met de airco in de camper uiteraard aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.