maandag 23 juni 2014

Van KOA Petaluma naar Monterey Bay Aquarium en naar Big Sur Campground

Hedenochtend, de verplichte slangen aangesloten, de tanks geleegd, c.q. de vers watertank gevuld, en daar gingen we weer op pad. Zo'n 321 km blijkt de hele rit te zijn.





Ditmaal richting Oakland en verder naar San JosĂ©, om de tolbrug in San Francisco te vermijden, maar ook via deze weg, omdat ie iets korter is. Ons doel voor vandaag is het Bay Aquarium te Monterey, waar we rond 12.20 uur waren en een parkeerplaats voor de 
camper vonden, op 15 minuten wandelafstand, van het Aquarium. En die wandelweg was ook nogeens bezaaid met leuke winkeltjes en eettentjes, dus wat wil je nog meer. Het weer is lekker, koel, maar wel veel wind.





In het Aquarium:











Nadat we het Aquarium, dat prachtig is, bekeken hebben, zijn we op de terugweg nog een kleinigheid gaan eten!
Ik had een broodje vol soep, werkelijk lekker. Een Bread Bowl met zalm/garnalensoep en Marjon een broodje zalm. Het broodje was meer een BROOD, dus dat kreeg ik echt niet allemaal op, maar het was wel erg lekker!



Rond half vier teruggekomen, zijn we meteen, omdat we toch in Monterey waren, de 17 Mile Drive gaan rijden, een prachtige "Scenic Drive" door het privĂ©gebied van Pebble Beach. Werkelijk schitterend, niet alleen prachtige zee- en kustgezichten, maar ook de prachtige en aparte huizen en villa's, van de fine fleur, die er staan, de gigantische golfbanen en in het centrum van Pebble Beach ....






.... de hotels, lodges en voorzieningen. Dit is ook de plaats waar jaarlijks de automobielshows gehouden worden, en dan met name de oude klassieke auto's. Denk maar aan het Discovery programma, Chasing Classic Cars, met Dwayne Carrini.






Buiten de 17 Miles Drive, terug op Highway 1, die we langs de kust, in zuidelijke richting volgen, zien we de meest mooie vergezichten, uiteraard worden dat vaak dichtbij gezichten, zodat ze door onze vakfotografe op de gevoelige, zeg maar digitale plaat, vastgelegd kunnen worden.








Rond half zes vonden we in de plaats Big Sur op de gelijknamige camping nog een plaatsje, en ze weten hier dat ze het monopolie hebben .... $65 per nacht .... alstublieft.
Tijdens het inchecken, wisselde de receptioniste opeens naar het nederlands !! Ze was met haar ouders, al lang geleden, op 8 jarige leeftijd naar California geemigreerd, en het nederlands steeds bijgehouden door het met haar ouders te blijven spreken ....



De rit naar ons plaatsje was op z'n minst avontuurlijk .... en de camper had geen meter langer mogen zijn anders had ik de diverse draaien en tussen_de_bomen_doortjes, niet gehaald ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.