woensdag 11 juni 2014

Van Capital Reef Nationale Park naar Bryce Canyon National Park

Na een redelijk koele nacht, Marjon had alle dekens in no time naar zich toegetrokken, zijn we rond 10 voor 8 uit het Capital Reef National Park vertrokken. Waar we gisterenavond nog drie herten direct achter een camper zagen voorbij wandelen!



Het doel voor vandaag is Bryce National Park, en wel specifiek, Ruby's Inn Campground, bijna direct aan de ingang van het park gelegen en met een shuttlebushalte, dus ideaal!





Na een klein stukje op de 24, zijn we verder gereden via de zeer mooie route 12. Dit is me een stijgen en dalen vanjewelste, om van het bochtige maar niet te spreken. De gallons benzine (één gallon is 3,78 liter) zag je gewoon in de dorstige cylinders verdwijnen, de Tow-Hall toets (om meer op de motor af te remmen, bij deze automaat) maakte overuren en het stuurwiel heb ik misschien wel een paar duizend keer fors moeten bewegen. Toch nog een 205 km gereden vandaag .....



Voorbij Boulder, richting Henrieville, hebben we getankt en meteen koffie (0,89 dollarcent p/kop) gepakt. Terwijl ik voor bijna $128,-- aan brandstof in de gulzige muil, van onze camper gooide, maakte Marjon een gezellig praatje met de kassière, tankbedienster, koffiemaakster, c.q. hamburgerbakster, uitbaatster. Nog even de voorruit, van de duizenden amerikaanse vliegen, ontdaan, en na een pauze van een 20 minuten, waarbij we ook nog een stel Belgen, in een huurauto, ontmoeten, verder gereden.



Rond 11.30 u passeerden we de camping, bewust doorgereden, want we wilden eerst even het Visitors Center bezoeken, en de boel een beetje verkennen. Oké er rijden dus Shuttlebussen, ook vanaf de camping. Er zijn leuke uitzichtpunten en wandelroutes te lopen, en aldus geinformeerd, teruggereden en ingechecked. Plaats 70 dichtbij de ingang, gekregen.
Full-Hookup en Pull-Through ... zo heet dat hier, als je alles aan slangen en kabels die je bij je hebt, kunt aansluiten en zonder achteruit te hoeven steken, weer weg kunt rijden.



Na het middagmaal, wat gewandeld, en langs de campground, de launderette, de vele motelkamers, de giftshop, outdoor/campingshop, grosserie, restaurant, tankstation, zelfs RV-Wasplaats en -reparatiewerkplaats en de hamburgereetgelegenheid, alles horend bij Ruby's Inn, gelopen.
Ook paardenritten, ATV ritten kun je hier maken, en zelfs voor helikoptervluchten kunnen ze zorgen. Rodeovoorstellingen, alsook dinnershows, teveel om op te noemen.



Aangezien we hier de mooie mogelijkheid hebben, om een wasje te doen, heeft Marjon voor $5 gewisseld, en is met een handvol "Quarters" naar de Launderette getogen. Twee zakken wasgoed over de schouder, en die draaien nu in de amerikaanse wasmachine....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.